Letterpress & Design Studio

Ik stel me graag aan jullie voor…

Mijn naam is Elsemarie (1988) en ik ben een echte maker. Concept denken en ontwerpen zit in mijn bloed. Mijn liefde voor het illustreren en drukken van kaarten in opdracht begon een jaar of 8 geleden nadat ik cum laude was afgestuurd aan de Artemis Academie.

Als grafisch vormgever en illustrator miste ik de mooie rijke dikke structuur papieren bij de gewone drukkerijen. Ik besloot het zelf te gaan doen en kocht mijn eerste antieke loodzware drukpers. Na veel ‘blood,sweat and smears’ is het nog telkens magisch om mijn ‘platte digitale’ ontwerpen van de computer zelf op papier te kunnen drukken, de inkten met de hand te mengen en de pers te bedienen.

Wat mijn vak zo leuk maakt is om jullie verhaal om te zetten in een mooi persoonlijk ontwerp. Na 5 jaar een kleine drukkerij gehad te hebben in Amsterdam west zit ik nu met in Haarlem. Door de jaren heen is er steeds meer vraag gekomen voor mijn persoonlijke illustraties. Daarom heb ik een aantal kaartenlijnen ontwikkeld waarin ik de mooiste papieren, drukwerk, inkten en methodes bundel.

Willen jullie ook een uniek geboorte of huwelijkskaartje of willen jullie een mooie prent laten maken? Leuk! Stuur mij een vrijblijvend mailtje of kom eens langs op afspraak op het Figee-terrein in Haarlem.