Werkwijze Letterpress

1e mail /telefonisch contact:

Hebben jullie een mooi letterpress kaartje gezien of jullie willen iets persoonlijks laten maken? Leuk! Ik help jullie graag. Om een offerte te kunnen opstellen heb ik van jullie in ieder geval het volgende nodig:

  • Aantal kaarten
  • Uitgerekende datum (of datum verzenden/huwelijk)
  • Eventuele wens voor enveloppen en extra’s
  • Eventueel het kaartje dat jullie aansprak van de website.

Bij een persoonlijk ontwerp is het natuurlijk fijn om al wat inspiratiebeelden te zien. Je mag 1 á 2 beelden meesturen zodat ik alvast een idee heb van jullie wensen en alvast kan meedenken met jullie.

Offerte:

Naar aanleiding van jullie wensen maak ik een passende offerte. Nadat deze per mail is goedgekeurd is jullie order definitief en reserveer ik een plekje voor jullie. Graag eerst een voorbeeldkaartje ontvangen? Laat het me weten en ik stuur er met liefde 1 op.

Let op: Per maand kan ik maar een beperkt aantal opdrachten aannemen. Om zeker te zijn van een plekje kun je het best tijdig reserveren. Zijn jullie laat met het regelen van kaartjes of is de kleine er al? Schroom niet te vragen of er nog plek is want ook last minute kan er wel eens iets wijzigen.

Vormgeving overleg:

Dit is het stadium waarin we alles kortsluiten en afstemmen alvorens ik start met ontwerpen voor jullie. Graag ontvang ik van jullie de tekst voor op het kaartje (dit kan uiteraard nog aangepast worden). We bespreken o.a. het ontwerp, papier, kleur(en), formaat en envelop keuze en eventuele extra’s.

Uit ervaring is het heel fijn om zoveel mogelijk in jullie ‘gevoel’ en ‘sfeer’ te gaan zitten om al meteen zo dicht mogelijk te zitten bij jullie droomkaartje. Beelden zijn altijd ondersteunend en we kunnen ook even bellen om het ontwerp te bespreken. Naar aanleiding van jullie wensen kan ik een richtlijn geven van wanneer het eerste ontwerp klaar is (gemiddeld is dit 1/1,5 week). Aanpassingen daarna kunnen sneller.

Ontwerp:

Ik pas bestaande ontwerpen naar wens maar illustreer ook graag iets persoonlijks met jullie eigen wensen.

Willen jullie graag dat ik iets voor jullie teken bijvoorbeeld (jullie (t)huis, silhouetten, bloemen) dan heb ik daar een duidelijke foto of beeld voor nodig Ik maak bijna altijd eerst een potloodschets. Na overleg en aanpassing zet ik deze in de computer. De gevoeligheid van de lijnen zijn belangrijk om met een paar krachtige lijnen de essentie te raken.

Jullie kunnen gebruik maken van 2 (eventuele) correctierondes na het opsturen van het eerste design. Let wel: volledige aanpassingen in het formaat, opzet zijn dan niet meer mogelijk.

Drukplaatjes maken, papier snijden en inkt mengen:

In geval van geboortekaartjes ontvang ik graag na de geboorte via de mail of whatsapp de geboortegegevens voor op het kaartje. (zo kunnen er geen spelfouten worden gemaakt)

Ik stuur jullie het ontwerp toe voor een laatste check. Na akkoord kan ik de drukplaatjes/cliché laten maken (dit is de stempel als het ware van jullie ontwerp). Ook zal ik met de hand jullie gekozen PMS-kleur mengen, het papier snijden en de pers instellen.

Kaartjes drukken:

Na akkoord kan ik de kaartjes 1 voor 1 met de hand drukken op mijn ouderwetse trapdgel. Dit is een echte ambacht en handwerk. Ik probeer binnen 5 á 6 werkdagen te leveren (mits het ontwerp al gereed is). Omdat geboortes zich niet laten plannen en er maar 1 opdracht tegelijk op de pers kan is dit de levertijd.

Verzending:

Ik verstuur al mijn pakketten aangetekend met PostNL.

Zodra het pakket onderweg is stuur ik jullie de Track&Trace code toe. De kosten voor een aangetekend pakket binnen NL is € 9,20 (België € 15,50). Bijna altijd heb je het pakket binnen 1 a 2 werkdagen thuis. Soms komt het voor dat een pakket vertraagd bij PostNL. Dit is helaas overmacht.

Vind je het leuk om de drukplaatjes/cliché te bewaren voor later? Laat het me weten en ik stuur deze er gratis bij in de doos.