Geboortekaartjes – Aquarel

‘groots verpakt in het klein’

Jullie eigen persoonlijke verhaal in aquarel op een klein gevouwen geboortekaartje. Met de hand heel fijntjes geschilderd en daarna gedrukt in jullie oplage op mooi vergé structuur papier.  Het origineel mogen jullie naderhand houden en wordt ingelijst in een echt licht eikenhouten frame van 13 x 13 cm. Zo blijft het altijd een speciale herinnering aan de (kinderkamer) muur.

Hebben jullie een mooi kaartje gezien of willen jullie een eigen persoonlijke aquarel laten maken? Verdere informatie en een prijsindicatie vind je onderaan deze pagina.

Details:

 • Met de hand geschilderde realistische aquarel illustratie
 • 88 x 123 mm dicht (176 x 123mm open) gevouwen kaartje (vast formaat!)
  Kaartje kan zowel staand als liggend worden opgemaakt.
 • Stevig 300 grams katoenmix structuur vergé papier
 • Fijn typewriter lettertype/font
 • Kaartjes komen incl. de originele prent ingelijst in licht eikenhouten 13x13cm frame.

Bestaand ontwerp:

Ben je verliefd geworden op 1 van de kaartjes en zouden jullie deze ook graag willen versturen? Dit kan, leuk! Ik pas het ontwerp graag voor jullie aan.

 • Aanpassen bestaand ontwerp met andere tekst: € 55,- excl. btw
 • Mooie prent (geen origineel) ingelijst in eikenhouten frame van 13 x 13cm is optioneel.

Nieuw ontwerp:

Willen jullie een persoonlijk geïllustreerd aquarel geboortekaartje laten maken door cotton-paper?

 • 2 nieuwe persoonlijke aquarel illustraties. 1 grote voorkant met 1 kleine binnenkant. (Naar wens is eventueel andere opzet ook mogelijk/vraag naar mogelijkheden)
 • Geheel eigen nieuw ontwerp vanaf € 225,- excl. btw (of bij speciaal verzoek  prijs in overleg)
 • 125 kaartjes laten drukken: € 235,- excl. btw (andere oplage ook mogelijk)
 • Inclusief proefdruk (gedrukt kaartje met jullie ontwerp). Eventuele extra proefdruk €8,50 inclusief verzenden.
 • Inclusief chique eikenhouten frame van 13 x 13cm die als mooie lijst om de originele aquarel komt.

Drukkosten:

 • 125 kaartjes € 235,- excl. btw
 • Gratis proefdruk vooraf

Extra’s:

 • Sluitstickers: Laat van de aquareltekening een ronde sluitsticker maken. Leverbaar vanaf 50 stuks a € 46,- excl. btw. Levertijd 8 werkdagen (bestel dus tijdig)
 • Bijkaartje formaat 55 x 85 mm, zelfde papier: Leuk om iets extra op te schrijven (dankwoord, kort bericht) of om bijvoorbeeld een adreswijziging op door te geven. Mogelijk om kleine aquarel van de hoofdkaart terug te laten komen op dit kaartje.
 • Maak zelf persoonlijke postzegel bij PostNL: Laat de aquarel van je kaartje ook op de postzegel zetten. Ik kan het bestand gratis hiervoor opmaken en naar jullie sturen.
 • Enveloppen: enveloppen in het formaat 9x14cm zijn optioneel en zijn € 0,38 per stuk. Vooruitzenden van de leverancier (zodat jullie deze alvast kunnen schrijven € 5,- in NL en € 7,- in België)

Toelichting:

De aquarel is op basis van een (persoonlijke) foto of plaatje met deels eigen invulling. Ik zal samen met jullie gestuurde foto’s en eventueel zelf gezocht aanvullend beeldmateriaal een mooie compositie voor jullie kaartje/ontwerp bedenken.

De foto of inspiratiebeelden mogen jullie sturen naar info@cotton-paper.nl. Het is ook mogelijk een mail te sturen en vervolgens via whatsapp een groep aan te maken en op die manier beelden en tekst uit te wisselen (dit werkt sneller).

Belangrijk voor mij is om een duidelijk idee te hebben van jullie wensen. Dit kan door middel van foto’s, plaatjes, sfeerbeelden (kindjes,dieren,huis,locatie,etc). Ik moet als het ware een beetje in jullie hoofd kunnen kruipen en hetzelfde voor me zien wat jullie voelen/zien. Ik denk graag mee over de uitwerking en wat ik voor jullie zou kunnen realiseren. Nadat we samen een duidelijke compositie hebben bepaald maak ik allereerst een potloodschets. Deze is nog aanpasbaar voor correcties. Na akkoord op de potloodschets zet ik hem in aquarel (en is het op wat kleine retouches na) niet meer aanpasbaar. In de computer zal ik hem nog nabewerken. Ik schilder geen (of weinig) achtergronden. De kaartjes hebben allemaal een witte achtergrond en zijn in dezelfde opmaak vormgegeven wat de kaartjes rustig, krachtig en stijlvol houdt.

Leuke ideeën kunnen zijn:

Voorkant: foto van grote broer of zus (ik kan hier een fictief kindje bij tekenen), seizoen, eigen huis, locatie, dierbaar object/moment, (huis)dier, babybedje, lievelingsplek, kunstenaar, betekenis naam, oorsprong, afkomst, etc.

Binnenkant: sterrenbeeld, geboortesteen, stand van de maan, detail van voorkant, lievelingsbloem, mozesmandje, takje/boom etc.

Reserveren:

In elk ontwerp zit veel tijd en liefde. Ik kan omdat het handwerk is maar een beperkt aantal opdrachten per maand aannemen. Mocht je verzekerd willen zijn van een plekje neem dan tijdig contact met mij op zodat ik een plekje voor jullie kan reserveren. Soms is er juist last minute (of als de kleine er al is) nog een mogelijkheid iets te ontwerpen. Ik hoor het graag!

Voorbeeldkaartje:

Ik stuur bij interesse met liefde een voorbeeldkaartje toe per post zodat jullie het kaartje en het papier eens in handen kunnen houden. Dan graag even jullie adres per mail.