Werkwijze aquarel

1e mail /telefonisch contact:

Hebben jullie een mooi aquarel kaartje gezien of mag ik iets persoonlijks voor jullie maken? Leuk! Ik hoor graag van jullie! Om een offerte te kunnen opstellen heb ik van jullie in ieder geval het volgende nodig:

  • Aantal kaarten
  • Uitgerekende datum (of wens voor versturen)
  • Eventuele wens voor enveloppen
  • Eventuele wens voor extra’s (sluitsticker, bijkaartje etc)

Bij een persoonlijk ontwerp is het natuurlijk fijn om al wat inspiratiebeelden te zien. Je mag 1 a 2 beelden meesturen zodat ik alvast een idee heb van jullie wensen en alvast kan meedenken met jullie over een mooie vormgeving.

Offerte:

Naar aanleiding van jullie wensen stuur ik een op maat gemaakte offerte (alvast een indicatie van de kosten staat op de aquarel pagina zelf).

Nadat de offerte per mail is goedgekeurd door jullie is de opdracht definitief en reserveer ik een plekje. Wil je later toch nog wat meer kaartjes? Dit is geen probleem.

Kleine sidenote: Per maand kan ik helaas maar een beperkt aantal aquarel opdrachten aannemen. Om zeker te zijn van een plekje kun je het best tijdig reserveren. Schroom niet te vragen of er nog plek is want ook last minute kan er wel eens iets wijzigen:-)

Vormgeving overleg:

Dit is het stadium waarin we alles kortsluiten en afstemmen alvorens ik start met ontwerpen voor jullie. Graag ontvang ik van jullie de tekst voor op het kaartje (dit kan uiteraard nog aangepast worden). Ook ontvang ik graag foto(s) en/of beelden die in de buurt komen bij jullie wens.

Uit ervaring is het heel fijn om zoveel mogelijk in jullie ‘gevoel’ en ‘sfeer’ te komen om al meteen zo dicht mogelijk te zitten bij jullie droomkaartje. Ik denk graag mee met jullie om jullie persoonlijke verhaal te vertalen in een mooi ontwerp.

Ontwerp:

Naar aanleiding van foto’s of plaatjes maak ik een potloodtekening die ik vervolgens naar jullie stuur. In potlood kan ik vrij tekenen en nog makkelijk dingen naar wens aanpassen. Zodra de potloodtekening akkoord is zet ik deze in aquarel en stuur ik deze weer naar jullie toe. De aquarel kan ik in de computer nog wat licht na bewerken. Daarna is het tijd om het kaartje te voorzien van jullie eigen tekst.

Ook een goed moment om de enveloppen alvast vooruit te sturen (€ 5,-) om alvast de adressen ter op te kunnen schrijven/plakken. Mits jullie dit willen.

Drukken:

Als jullie helemaal blij zijn met het kaartje is het tijd om een proefdrukje te maken. Zo kunnen we alles nog eens doorlopen en kijken hoe de kleuren uitkomen alvorens we alle kaartjes laten drukken. Het drukken van de kaartjes duurt ongeveer 3/4 werkdagen na doorgeven definitieve gegevens.

Verzenden:

Ik verstuur al mijn pakketten aangetekend met PostNL.

Zodra het pakket onderweg is stuur ik jullie de Track&Trace code toe. De kosten voor een aangetekend pakket binnen NL is € 9,20 (België € 15,50). Bijna altijd heb je het pakket binnen 1 a 2 werkdagen thuis. Soms komt het voor dat een pakket vertraagd bij PostNL. Dit is helaas overmacht.

De herinnering aan de muur:

Tijd om jullie vrienden en familie een kaartje te sturen! In het pakketje wat jullie van mij krijgen zit ook het originele aquarel artwork ingelijst in een echt eikenhouten frame met haakje. Deze kunnen jullie thuis een mooi plekje geven of koesteren als herinnering.