Eigen ontwerp

Het leukste aan mijn vak is om met jullie mee te denken over een zo persoonlijk mogelijk kaartje en dit vervolgens voor jullie te mogen ontwerpen/illustreren. Heb je een mooie foto, illustratie of locatie die ik kan gebruiken? Bijgevoegd wat voorbeelden van persoonlijke ontwerpen voor klanten en hoe deze tot stand zijn gekomen.

  • Foto van klant

    De klant had een geliefd geel volkswagenbusje waarmee ze altijd op reis gingen. Ze vroegen mij of ik een manier wist waarop ze er zelf ook bij op konden. Ik verwerkte een andere foto van hun zittend en plaatste deze op de bus. Hun kat moest er natuurlijk ook nog bij. Naast hun schilder ik nog een mozesmandje waar het kindje in ligt.

  • Schets van mij

    Ik ga aan de gang met de foto’s van de klant en maak een potlood compositie. Na akkoord van de klant vul ik de potloodtekening fijntjes in met aquarel verf.

  • Uiteindelijke kaart

    Na een kleine touch up in photoshop is het tijd om de illustratie te verwerken in de computer en om het kaartje te voorzien tekst. Het kaartje kan gedrukt worden. Zo leuk geworden en zo herkenbaar voor familie en vrienden als het kaartje in de bus valt.